Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kostpolitik

Myretuens kostpolitik

Børn i dag tilbringer mange af deres vågne timer i institutionen, hvorfor der naturligvis også skal fyldes sundt og nærende ”brændstof” på kroppen som understøtter og fremmer god leg, læring og udvikling. Herudover ved vi, at sunde og gode kostvaner bør grundlægges i de første leveår både i institutionen og i hverdagslivet hjemme i familien.   
Ca. 45-70% af børnenes daglige behov for energi og næringsstoffer skal dækkes ved de serverede måltider i institutionen. Derfor er det vigtigt for os i Myretuen, løbende at arbejde med at optimere og kvalitetssikre den mad og de måltider, der serveres i institutionen både på det fysiologiske og sensoriske niveau.  


Værdier og holdninger

Behovet for dagligt at få tilført mad og drikke er livsvigtigt for os mennesker både børn og voksne. Det handler på det fysiologiske plan om at få dækket behovet for de forskellige næringsstoffer i den rette kombination og mængde. Men i Myretuen handler mad og måltider også om læring i forhold til social adfærd og normer for måltidet samt udvikling og udfordring af de forskellige sanse oplevelser der er i måltidet.  Vi ser derfor børnenes sundhed og starten til en sund livsstil som et fælles ansvar imellem forældre og institution. 
Mad og måltider – produktion, levering og servering 
Rent praktisk har vi egenproduktion af alle måltider til alle vores børn. 

 

Dokumenter

Myretuens kostpolitik

Shape Created with Sketch.